2015. nov. 2.


A Magyar Narancs jóslata ellenére, Orbán nem bukott bele a menekült politikájába.
Sőt mi több, követőkre talált, és felértékelődött.
Orbán esetén keresztül szeretném megmagyarázni a negatív kritika megerősítő szerepét.

Jól gondold meg, hogy kit és mit erősítesz a gondolati energiáddal. Teljesen mindegy, hogy szimpatizálsz valamivel, vagy nem. Mindenképpen energiát adsz neki, ha gondolatban vagy tettekben foglalkozol vele.

Hogyan táplálja a negatív kritika az ellenfél energiáját?
Minél több negatív kritika, sértés ér valakit, annál erősebben fognak össze az érdekében az őt pártoló erők. Ezen kívül felfigyelnek rá azok is, akik eddig közömbösek voltak. Ez ilyen egyszerű.
foto: eszakhirnok.com/

Nem véletlenül hagyja a legtöbb kormány, hogy az emberek fórumokon, cikkekben bírálják őket. Az előnye ezeknek a kritikáknak, hogy a támadott fél azonnal megtudja az őt támadók érzékeny pontját és innentől kezdve a "mézesmadzag" effektussal máris irányíthatóvá teszi az ellenfeleit. Talán még a támogatásukat is megszerzi. (rezsicsökkentés)

A negatív kritika is energia, amely sok esetben nem bukást, hanem sikereket is hozhat. Ezt a tényt, jól példázza a mostani menekültügy.

Tele volt a sajtó vele, és még a csapból az folyt, hogy Orbán milyen ellenséges a menekültekkel szemben, és milyen embertelen és haszontalan dolog a kerítés, a határok védelmében. Százezrek támadták miatta. Hetekig a címlapokon szerepelt, képek, videók mutatták Orbán embertelennek bélyegzett  bánásmódját a menekültekkel szemben. (az is volt)

De mivel az energia - a természettörvényének engedelmeskedve - egyensúlyra törekszik, megszületett az ellenvélemény. Miszerint mindenkit be kell fogadni. Ez az elképzelés nem kapott akkora sajtóvízhangot, és annyi egyetértő vélemény közlését, mint amennyit Orbán "senkit nem engedünk be" politikája elleni felháborodás.

Mi lett az eredmény? 
Orbán "senkit nem engedünk be" politikája és a kerítés állítása győzött, míg "a mindenkit befogadunk" politika és a nem kell kerítés, csúfos kudarcot vallott.

Hogy történhetett meg ez? Hogy történhetett meg, hogy az "embertelennek" tartott elképzelés győzzön az "emberséges" elképzelés felett?

Nagyon egyszerűen. Ha megnézzük, hogy egy kormányzópárt mellett hányan voksolnak és hányan voksolnak ellene, vagy éppen nem mennek el szavazni, - akkor egyértelműen látszik, hogy a kormánypártok az összes lakosságra kivetítve, - csak egy, bizonyos rétegben népszerűek.
Azok akik nem tartoznak a kormánypárt szavazói közé, sokkal többen vannak. Ők nem azt a kormányt akarták, tehát elégedetlenek vagy közömbösek az eredménnyel.

Az ő rezgésszintjük és gondolati energiájukhoz sokkal közelebb áll az, ami a kormánypárttal ellentétes rezgésszinten mozog. Pláne ha még egy kicsit meg is ijesztik őket, a komfortzónájukra ható,  hisztériát keltő veszélyes következtetéssel. Mert lássuk be, hogy az 509 millió lakost számláló EU-ra nem jelenthet veszélyt még 10 millió menekült sem. Jelen pillanatban ennek a negyede sincs a menekültek létszáma az EU-ban.

Mint tudjuk, minden hír ami az emberek érzelmeire hat, azok az  események az érzelmeiken keresztül hozzák mozgásba az embereket. Ennek mérhető jelei vannak. Pl. többen olvassák, megnövekszik a példányszám.... - ez a gazdasági vonal. A hisztéria, az elutasítás, a gyújtogatás.... az érzelmi vonal.

A hírekben szereplő  személy, -akár negatív akár pozitív figura - hirtelen rengeteg pozitív ill. negatív energiát kap.  - Ezzel együtt hatalmas nyilvánosságot is, ha elég meghökkentő és eltérő a személyisége vagy a véleménye, a megszokottól, a szokásos elvárásoktól.
 
A nyilvánosság hatására, a vele készült különböző riportok kapcsán, százezrek előtt van módja kifejteni a véleményét, és közülük híveket, követőket szerezni.

Ezzel az egyszerű taktikával, a "mondj és csinálj valami meghökkentőt" Orbán elérte, hogy mindenhova meghívták, hetekig az ő személye vezette a média érdeklődését.
Tehát a média Orbánnal foglalkozott, - mert ő, csinált valami meghökkentőt.

Merkel mellékszereplő lett - mivel ő a hagyományos, az emberektől elvárt, keresztény együttérzésre számítva hirdette meg a "mindenkit befogadunk" politikáját.
Ez a politikai elképzelés nem rázta meg az embereket, nem volt "meghökkentő" nem volt akkora hírértéke, mint Orbán "senkit nem fogadunk be" politikájának.

Merkel nem kapott akkora sajtót, mint Orbán,  - ugyanis nem volt elég meghökkentő - ezáltal nem kapott elég támogató energiát, amely megerősíthette volna őt Orbán "meghökkentő" politikájával szemben. Sőt, ahogy Orbán népszerűsége nőtt, Merkel népszerűsége egyenesarányban csökkent.


Az eredmény? Merkel népszerűség vesztése. Orbán felértékelődése.
Ma már a legtöbb állam - még azok is akik a legjobban ellenezték - legszívesebben mindenhova kerítést húznának és minden menekültet haza küldenének. Egyre többen bírálják Merkelt és dicsőítik  Orbánt, akit az egekbe emelt az őt ért negatív energia.foto és fordítás: merkel kuruc.info/
"Állítsuk meg a menekültkáoszt, őrizzük meg a német kultúrát és értékeket, fosszuk meg trónjától Merkelt!"
Az élet ilyen érdekes. Ha esetleg az Orbán kormányt megakarnád dönteni, ne szidd, ne foglalkozz vele. Vedd el tőle a gondolati energiádat, akkor gyengülni fog. Bárhogy szidod, a neked nem tetsző intézkedéseit úgy sem tudod megakadályozni. Akkor meg miért erősítenéd tovább a hatalmát?
 Régi mondás: "Törődj a magad dolgával". Azzal magadat erősíted.


Mi a tanulság? Ahova gondolati energiát fektetsz - akár negatívat, akár pozitívat - az az oldal erősödni fog!!
Mindenki életében így van ez. Ha a gondjaidat akarod legyűrni, egyre több lesz. Ha több pénzt akarsz, egyre nehezebb lesz megszerezni, mert a gondolati energiád a kevés pénz körül mozog.

De hát mit is tehetne az, akinek gondjai vannak a számlákkal, a megélhetéssel? - kérdezed.
Jó kérdés! Erről a közeljövőben megjelenő e-könyvemben olvashatsz. Hogy miért nem most válaszolok? Mert egy mondatban nem lehet. Ez egy "több mondatos" téma.

Ha érdekel a könyv, kövess a Facebookon. Ott fogsz először értesülni a megjelenésről.


Comments
0 Comments

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése