2015. nov. 1.

Black Ivory az elefánt "termelte" kávé

Az állati emésztőrendszer által "előkészített" és az ürülékkel távozó kávészem "gyártásáról" már írtam a A civet macska kávészem termelése c. bejegyzésemben.
De nem hittem volna, hogy van még egy állat, amelyiket hasonló módon, kávészem ízesítésére lehet fogni.
Vannak emberek, akik a szó szoros értelmében, a "szarból várat csinálnak". De ha várat nem is, de sok millió dollárt és fontot azt igen.
foto. imgsrv.legends1027.com/


Thaiföld északi részén lévő elefántcsorda  a civetmacska technikával "termeli" ezt az igazán méregdrága kávészemeket.
Ennek a méregdrága kávészemek az "előállítása" nagyon egyszerű. Olcsón megveszik az Arabica nyers kávészemeket. Ezt megetetik az elefántokkal. Azután már csak várni kell, hogy az elefánt gyomrában összekeveredjen a banán, a cukornád és egyéb táplálékokkal.
Kb.30 órás türelmes várakozás után a test "hátsó kijáratán" megjelennek az elefánt "vegyi konyhájában" előkészített gyümölcsös aromát kapó kávészemek.

Igaz a piacra dobás előtt van még vele egy kis pluszmunka. Mindenek előtt a többi "vegykezelt" és a hátsó kijáraton napvilágra került produktum közül,  ki kell válogatni a kávészemeket.

Nahát ezért az elefánt által elvégzett "vegykezelés"  meg a ketrecbe zárós "nagyüzemi termelés"  lehetőségének a hiánya miatt lett a Black Ivory kávé, a világ legdrágább állati eredetű kávéja.
Te megkóstolnád?

Ha tetszett kérlek lájkolj egyet.
Comments
0 Comments

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése